AEO

Som en av bransjens eldste aktører innenfor sitt marked leverer Albert E. Olsen drift- og vedlikeholdsprodukter til profesjonelle kunder i privat og offentlig sektor over hele landet. Høsten 2016 bestemte organisasjonen seg for å etablere et samarbeid med en profesjonell aktør innen salgstrening og salgsledelse. Valget falt da på Scandinavian Technology Institute (STI), med Ulf Rasmussen i spissen.

Oppgaven: å bistå Albert E. Olsen-konsernet med utvikling av organisasjonens salgsledere, selgere og prestasjonskultur for å styrke posisjonen i det norske markedet.

GJENNOMFØRING
OG PROSESS

GJENNOMFØRING OG PROSESS

Etter et drøyt år har lederne i selskapet blant annet vært gjennom salgslederprogram Train-the-Trainer-programmet – og gjennomført flere workshops. En intern kundesegmenteringsprosess har også blitt gjennomført. I tillegg har medarbeiderne deltatt på en intern salgskonferanse, fått individuell coaching og gjennomgått et E-læringsprogram.

– Min opplevelse av samarbeidet med STI, Ulf og hans dyktige kolleger så langt, er at organisasjonen har fått en større forståelse for hva egen aktivitet og struktur i salgsarbeidet betyr for salgsresultatet, sier konsernleder Frode Størdal.

RESULTAT AV
SAMARBEIDET

RESULTAT AV SAMARBEIDET

Dette har gitt avkastning for organisasjonen. Kundeaktiviteten i flere avdelinger har økt med 20 prosent og selskapet sørger for større grad av struktur i salgsarbeidet gjennom tiltak som faste ukentlige avdelingsmøter i alle landets avdelinger. Her legges lages det en plan for kommende uke.

– Samarbeidet med STI har bidratt til at salgslederne har blitt tryggere i samspillet med andre salgsledere i konsernet. Vi har gjennom et bedre samspill, kommet gjennom en tøff periode, med energi til å drive og gjennomføre endringsprosessene i salg, sammen med skifte av IT-system, forteller Størdal.

STI

STI er Norges ledende konsulentselskap innen ledelse, salgs- og kundeserviceutvikling. Vi jobber innenfor ulike fagområder og jobber med et bredt spekter av selskaper innen salgsutvikling for B2B salg, Kjedeutvikling og Retail, samt utvikling av kundeservice. Vi skaper gode resultater for og i samarbeid med våre kunder.

TA KONTAKT

TA KONTAKT

Vi blir gjerne bedre kjent med deg og kan gi deg noen råd på veien. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.