VITA

VITA og VITA EXCLUSIVE er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære og har i dag over 200 butikker fordelt over hele Norge. Den første VITA butikken ble åpnet i Oslo i 1981. Deres misjon er å være en destinasjon for kvinner som søker råd, inspirasjon og gode produkter innen skjønnhet, helse og velvære. De vil tilfredsstille dette via fokus på god service, høy faglig kompetanse og kjente merkevarer til lave priser.

GJENNOMFØRING
OG PROSESS

GJENNOMFØRING OG PROSESS

• Programmet hadde oppstart i april/mai med «train the trainer» kurs for regionledere og butikkledere
• Gjennomføring av personalmøter i butikk med fokus på coahcende ledelse og målstyring
• To runder med telefoncoaching av regionledere
• Treningsprogram med fokus på HØMPPA: Hei, Øyekontakt, Mersalg, Penger i hånda, Putte i pose og Adjø. Eget kurs på VITAkademiet.no
• Hovedkonkurranse best økning i snittsalg pr. region i perioden uke 20 til uke 36. Støttet av delkonkurranser på 2-4 uker for å opprettholde fokus. Oppfølgingsskjema på bakrom.
• Buddy-program. Par på to og to butikkledere som utfordret og støttet hverandre
• Svært tett oppfølging av regionsledere ut mot butikkene

RESULTAT AV
SAMARBEIDET

RESULTAT AV SAMARBEIDET

• Økning i snittsalg på 6,2% i uke 20-36 mot 3,8 % i uke 1-19
• Økning i varer pr. kunde på 4,7% i uke 20-36 etter nedgang på 4% i uke 1-19
• Økning sammenlignbar omsetning i perioden på 7,8 millioner kroner som et direkte resultat av treningen*
*tallet er basert på forskjellen på utvikling snittsalg uke 20-36 mot uke 1-19 ganget med antall kunder i perioden

– Prosessen gav et ekstra fokus som resulterte i et godt løft. Vi jobber hele tiden med disse KPI’ene men i den gitte perioden var det tydelig spisset fokus med konkrete tiltak som gav et ekstra fellesskap. Butikkene støttet hverandre med «buddy`er» og dette trigget noen ekstra. Selv om målet var det samme som før- økt snittsalg og vare pr. kunde var dette noe nytt, nye konkurranser, noe endrede aktiviteter og med ekstra og enda tettere oppfølging også fra regionsjefer gav det et supert løft i kjeden. Kristine Ravnang Nilsen,
Driftssjef VITA.

STI

STI er Norges ledende konsulentselskap innen ledelse, salgs- og kundeserviceutvikling. Vi jobber innenfor ulike fagområder og jobber med et bredt spekter av selskaper innen salgsutvikling for B2B salg, Kjedeutvikling og Retail, samt utvikling av kundeservice. Vi skaper gode resultater for og i samarbeid med våre kunder.

TA KONTAKT

Vi blir gjerne bedre kjent med deg og kan gi deg noen råd på veien. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.